Politika zaštite privatnosti

Müller trgovina Zagreb d.o.o., Zagreb (u daljem tekstu: „Müller“) kao i sva poduzeća te tvrtke, posebno se raduju Vašoj posjeti naše internetske stranice te Vašem zanimanju za naše poduzeće i proizvode. Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo ozbiljno te želimo da se prilikom posjeta našoj internetskoj stranici osjećate ugodno.

Internet Protocol (IP)-adresa jednoznačan je broj dodijeljen Vašem računalu. Ona je nužna kako biste se uopće kretali internetom, na nju se šalju svi podatkovni paketi koji su Vam potrebni za surfanje. Većini privatnih priključaka dodjeljuje se nova IP adresa svaki put kad se odspoji s internet providera. To se u pravilu događa minimalno jednom dnevno. IP adrese osim toga ostavljaju povratnu informaciju o tome iz koje zemlje se neko osobno računalo spojilo na određenu internetsku adresu.

§ 1. Obavijest o prikupljanju osobnih podataka

(1) U nastavku ćemo Vas obavijesti o prikupljanju osobnih podataka u slučaju korištenja naše mrežne stranice. Osobnim se podacima smatraju svi oni podaci koje je moguće povezati s Vama, kao što su Vaše ime, adresa, dob, e-mail adresa i broj telefona.

(2) Voditelja obrade, u skladu s člankom 4., st.1., t. 7. Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (u nastavku Opća uredba), predstavlja Müller trgovina Zagreb d.o.o., Oreškovićeva 6H/1, 10 000 Zagreb (vidi naš impresum). Vezano uz zaštitu osobnih podataka, kontaktirajte nas na service@mueller.hr ili na poštansku adresu uz naznaku „Zaštita osobnih podataka“.

(3) Kada nas kontaktirate putem e-maila ili obrasca za kontakt, podatke koje ste nam dostavili (e-mail adresu, spol, Vaše ime i prezime te eventualno broj telefona)
koristit ćemo isključivo kako bismo mogli odgovoriti na Vaša pitanja. Osobne podatke koji su nam za to potrebni izbrisat ćemo čim prestane potreba za njihovim pohranjivanjem ili ćemo ograničiti njihovu obradu u slučaju postojanja zakonske obveze čuvanja podataka.

(4) U slučaju da za pojedine funkcije naše ponude angažiramo pružatelje usluga, odnosno izvršitelje, ili ako Vaše podatke želimo koristiti u reklamne svrhe, o pojedinom ćemo Vas postupku naknadno detaljno obavijestiti, odnosno zatražiti Vašu privolu. Pritom ćemo Vas obavijestiti o utvrđenim kriterijima, kao i o vremenskom razdoblju pohranjivanja.

§ 2. Vaša prava

(1) Vezano uz osobne podatke, ostvarujete sljedeća prava: pravo na pristup osobnim podacima iz članka 15. Opće uredbe, pravo na ispravak iz članka 16. Opće uredbe, pravo na brisanje iz članka 17. Opće uredbe, pravo na ograničenje obrade iz članka 18. Opće uredbe, pravo na prigovor na obradu iz članka 21. Opće uredbe i pravo na prenosivost osobnih podataka iz članka 20. Opće uredbe.

(2) Osim navedenog, nadzornom ste tijelu ovlašteni podnijeti prigovor na obradu Vaših podataka.

§ 3. Prikupljanje osobnih podataka prilikom posjećivanja naše mrežne stranice

(1) U slučaju da našu mrežnu stranicu koristite samo u informativne svrhe, tj. ako se niste registrirali ili nam na drugi način dostavili informacije, prikupljat će se samo oni osobni podaci koje Vaš preglednik šalje našem poslužitelju. U slučaju da želite pregledati našu mrežnu stranicu, iz tehničkih ćemo razloga, u cilju prikaza mrežne stranice te osiguranja stabilnosti i sigurnosti, prikupiti sljedeće podatke na temelju članka 6., st.1.f) Opće uredbe.

- IP adresu,
- datum i vrijeme pristupa,
- podatke o vremenskoj razlici u odnosu na Greenwich Mean Time (GMT),
- sadržaj zahtjeva (konkretna stranica),
- status pristupa / HTTP-statuscode,
- količinu prenesenih podataka,
- podatke o mrežnoj stranici s koje ste pristupili,
- podatke o pregledniku,
- podatke o operativnom sustavu i njegovoj površini,
- podatke o jeziku i inačici softvera preglednika.

(2) Korištenje kolačića (tzv. cookies)

Prilikom korištenja naše mrežne stranice, na Vašem će računalu biti pohranjeni kolačići. Kolačići su male tekstualne datoteke koje Vaš preglednik pohranjuje na Vašem tvrdom disku, a pomoću njih stranica koja postavlja kolačiće (u ovom slučaju mi) prikuplja određene podatke. Kolačići na Vaše računalo ne mogu instalirati programe niti prenositi viruse. Njihova je svrha internetsku ponudu općenito prilagoditi korisnicima i učiniti je što učinkovitijom. Mrežna stranica koristi vrste kolačića čiji su opseg i funkcionalnost opisani u nastavku.

a) Mrežna stranica koristi tzv. privremene kolačiće. Oni se automatski brišu nakon zatvaranja preglednika. Među njih se svrstavaju i sesijski kolačići. Oni pohranjuju tzv. ID sesije pomoću kojeg se razni upiti s Vašeg preglednika mogu pridružiti zajedničkoj sesiji. Na taj je način Vaše računalo moguće prepoznati kada ponovno posjetite našu mrežnu stranicu. Sesijski kolačići brišu se nakon odjave ili zatvaranja preglednika.

b) Osim toga, mrežna stranica koristi tzv. trajne kolačiće. Oni se automatski brišu nakon određenog vremena koje se razlikuje od kolačića do kolačića. U sigurnosnim postavkama svoga preglednika u svakom trenutku možete izbrisati kolačiće.

c) Postavke svoga preglednika možete konfigurirati prema svojim željama i primjerice odbiti prihvaćanje tzv. third-party cookies ili pak svih kolačića. Međutim, napominjemo da u tom slučaju eventualno nećete moći koristiti sve funkcije ove mrežne stranice.

d) Koristimo kolačiće kako bismo Vas kod sljedećeg posjeta mogli identificirati u slučaju da kod nas imate otvoren račun. Međutim, za svaki je posjet potrebna ponovna prijava.

e) Nadalje, koristimo HTML5 storage objects koji se postavljaju na Vašem uređaju. Predmetni objekti pohranjuju potrebne podatke neovisno o pregledniku koji koristite i nemaju automatski rok trajanja. Korištenje HTML 5 storage objects možete onemogućiti tako da u svom pregledniku uključite privatni način rada. Osim toga, savjetujemo da kolačiće i povijest preglednika redovito manualno brišete.

§ 4. Prigovor na obradu podataka ili povlačenje privole

(1) U slučaju da ste dali privolu za obradu podataka, ovlašteni ste je u bilo kojem trenutku povući. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade Vaših osobnih podataka na temelju privole prije njezina povlačenja.

(2) U slučaju da se obrada Vaših osobnih podataka temelji na ostvarivanju Vaših interesa, ovlašteni ste uložiti prigovor na njihovu obradu. To osobito vrijedi u slučaju kada obrada podataka nije potrebna za ispunjenje ugovora koji je s Vama sklopljen, a to ćemo nastavno obrazložiti kod opisa funkcija. Prilikom podnošenja takvog prigovora, molimo Vas da nam iznesete razloge zašto se obrada Vaših osobnih podataka ne bi trebala vršiti na način na koji smo je mi obavljali. U slučaju Vašeg prigovora, ispitat ćemo činjenično stanje i obustavit ćemo, odnosno prilagoditi obradu podataka, ili ćemo iznijeti naše uvjerljive legitimne razloge na temelju kojih ćemo nastaviti s obradom podataka.

(3) Prigovor na obradu Vaših osobnih podataka u svrhu reklamiranja i analize podataka možete podnijeti u svakom trenutku. O svom nas prigovoru možete obavijestiti na adresu service@mueller.hr.

§ 5. Ostale funkcije i ponude naše mrežne stranice

(1) Osim informativnog korištenja naše mrežne stranice, nudimo Vam i usluge koje možete koristiti ako ste za njih zainteresirani. U tu nam svrhu u pravilu morate dati dodatne osobne podatke koje ćemo koristiti u cilju pružanja pojedine usluge i za koje vrijede prethodno navedena načela obrade osobnih podataka. U nastavku ćemo detaljnije obrazložiti koji su to osobni podaci, kao i da li su nužni u svrhu ispunjenja usluge s naše strane.

(2) Za obradu Vaših osobnih podataka povremeno koristimo vanjske pružatelje usluga. Pažljivo smo ih odabrali i angažirali, a oni podliježu našim uputama i redovito su kontrolirani.

(3) Nadalje, Vaše osobne podatke prenosimo trećim osobama kada zajedno s njima organiziramo sudjelovanja u akcijama, nagradne igre, sklapanje ugovora ili slične usluge. Detaljne informacije o navedenom dobit ćete prilikom davanja svojih osobnih podataka ili u nastavno navedenom opisu ponude.

(4) Ako naši pružatelji usluga ili partneri imaju sjedište u jednoj od država izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP), u opisu ponude ćemo Vas obavijestiti o posljedicama predmetne okolnosti.

§ 6. Newsletter

(1) Na naš newsletter kojime ćemo Vas obavještavati o našim aktualnim atraktivnim ponudama možete se prijaviti uz davanje privole za prihvaćanje ove usluge.

(2) Za prijavu na newsletter koristimo tzv. double-opt-in postupak. To znači da ćemo Vam nakon prijave poslati e-mail na navedenu adresu u kojem ćemo Vas zamoliti da nam potvrdite da želite primati newsletter. Ako prijavu ne potvrdite u roku od 14 dana, Vaši će podaci biti blokirani i nakon mjesec dana izbrisani. Osim toga, pohranjujemo i podatke o vremenu prijave i potvrde. Svrha je ovog postupka omogućivanje dokazivanja Vaše prijave koje se prema potrebi može koristiti prilikom razjašnjavanja eventualne zlouporabe Vaših osobnih podataka.

(3) Za slanje newslettera, jedini podatak koji obvezno moramo imati je Vaša e-mail adresa. Davanje dodatnih posebno označenih podataka je dobrovoljno i koristit će se u svrhu osobno usmjerene promocije. Nakon potvrde, Vašu ćemo e-mail adresu pohraniti u svrhu slanja newslettera. Pravni temelj za navedeno predstavlja članak 6., st. 1.a) Opće uredbe, odnosno privola.

(4) U svakom ste trenutku ovlašteni povući svoju privolu za slanje newslettera i odjaviti ga. Privolu možete povući klikom na poveznicu koja je raspoloživa u svakom newsletteru, putem ovog obrasca na mrežnoj stranici, slanjem e-maila na adresu service@mueller.hr ili slanjem obavijesti na kontakte navedene u impresumu. Vezano uz povlačenje privole, molimo Vas da obratite dodatnu pažnju na točku 4.1. ove Politike.

(5) Napominjemo da u slučaju slanja newslettera analiziramo Vaš način njegova korištenja. U svrhu provođenja te analize, dostavljeni e-mailovi sadrže tzv. web-beacon, odnosno tracking pixel koji predstavljaju slikovne datoteke s jednim pikselom koje su pohranjene na našoj mrežnoj stranici. U svrhu analize, podatke navedene u članku 3. i web beacon povezujemo s Vašom e-mail adresom i individualnom identifikacijom (ID).

Takvu identifikaciju (ID) također sadrži i poveznica navedena u newsletteru. S tako dobivenim podacima izrađujemo korisnički profil kako bi se newsletter prilagodio Vašim individualnim interesima. Pritom prikupljamo podatke o tome kada čitate naš newsletter i na koje ste poveznice u njemu kliknuli, a iz toga izvodimo zaključke o Vašim osobnim interesima. Predmetne podatke povezujemo s Vašim radnjama na našoj mrežnoj stranici.

Takav tracking (praćenje) nije moguć ako ste u svom e-mail programu standardno deaktivirali prikaz slika. U tom Vam slučaju newsletter neće biti prikazan u cijelosti i eventualno nećete moći koristiti sve funkcije. Ako ručno omogućite prikaz slika, uslijedit će prethodno navedeni tracking.

§ 7. Alati za analizu

1. Korištenje alata Google Analytics

(1) Ova mrežna stranica koristi Google Analytics, mrežnu uslugu koju pruža društvo Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće, tzv. cookies, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i omogućuju analizu Vašeg načina korištenja mrežne stranice. Informacije koje kolačići prikupe o Vašem načinu korištenja ove mrežne stranice u pravilu se prenose jednom od poslužitelja Googlea u SAD-u te se tamo pohranjuju. Međutim, u slučaju aktiviranja anonimizacije IP-a na ovoj mrežnoj stranici, Vaša će se IP adresa prethodno skratiti još unutar država članica Europske unije ili u nekoj drugoj državi potpisnici Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima, cijela će se IP adresa prenijeti na jedan od Googleovih poslužitelja u SAD-u te će se tamo skratiti. Google će po nalogu operatera ove mrežne stranice koristiti predmetne podatke kako bi analizirao Vaš način korištenja mrežne stranice, sastavio izvješća o aktivnostima na mrežnoj stranici i kako bi operatoru mrežne stranice pružio daljnje usluge povezane s korištenjem mrežne lokacije i stranice.

(2) Google Analytics IP adresu koju je prenio ni u kojem slučaju neće povezivati s drugim Googleovim podacima.

(3) Ova mrežna stranica koristi Goolge Analytics s proširenjem „_anonymizeIp()“. Na taj se način obrađuje Vaša skraćena IP-adresa, a povezivanje s Vama neće biti moguće. U slučaju da podaci koji su od Vas prikupljeni sadrže podatke pomoću kojih Vas je moguće identificirati, identifikacija će se odmah isključiti i time će se osobni podaci bez odgađanja izbrisati.

(4) Mi koristimo Goolge Analytics u svrhu analize korištenja naše mrežne stranice i njezina poboljšanja. Pomoću dobivene statistike možemo poboljšati svoju ponudu i učiniti je još atraktivnijom za Vas kao korisnika. Za one iznimne slučajeve u kojima se osobni podaci prenose u SAD, Google se podvrgnuo zaštiti privatnosti na temelju EU-US Privacy Shield https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Pravni temelj za korištenje usluga Google Analytics predstavlja članak 6., st. 1.f) Opće uredbe.

(5) Informacije o trećoj strani: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Fax: +353 (1) 436 1001.
Uvjeti korištenja: http://www.google.com/analytics/terms/de.html
Pregled o zaštiti podataka: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html
Politika zaštite privatnosti: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy

(6) Osim toga, ova mrežna stranica koristi Google Analytics u svrhu provedbe analize posjetitelja koja obuhvaća više uređaja, a koja se provodi putem naše identifikacije korisnika (user ID).
(7) Prikupljanje podataka od strane Google Analytics možete onemogućiti klikom na poveznicu: Google Analytics deaktivieren. Bit će postavljen tzv. opt-out-cookie koji će onemogućiti buduće prikupljanje Vaših podataka prilikom posjeta našoj mrežnoj stranici.

2. Korištenja Hotjara

(1) Ova mrežna stranica koristi Hotjar, softver za analizu društva Hotjar Ltd. („Hotjar“). Pomoću Hotjara je moguće mjeriti i ocijeniti ponašanje prilikom korištenja stranice (klikanje, kretanje miša, visina scrollanja, itd.). Informacije koje se pritom generiraju putem koda za praćenje (tracking code) i kolačića o Vašoj posjeti našoj mrežnoj stranici, prenose se poslužitelju društva Hotjar u Irskoj te se tamo pohranjuju. Putem tracking codea prikupljaju se sljedeći podaci:

Podaci koji ovise o uređaju:

iz Vašeg uređaja i preglednika moguće je prikupiti:
- IP adresu Vašeg uređaja (prikupljeno i pohranjeno u anonimnom obliku),
- Vašu e-mail adresu, uključujući Vaše ime i prezime, ako ste nam te podatke dali na raspolaganje putem naše mrežne stranice,
- informacije o veličini zaslona Vašeg uređaja,
- informacije o tipu uređaja i informacije o pregledniku,
- informacije o geografskoj lokaciji (samo država),
- preferirani jezik za prikazivanje naše mrežne stranice,
- informacije o interakciji korisnika,
- podatke vezane uz miš (kretanja, pozicija, klikanja),
- unose putem tipkovnice.

Log podaci:

Prilikom korištenja Hotjara, niže navedeni podaci se automatski obrađuju putem našeg poslužitelja:
- domena s koje se pristupa,
- posjećene stranice,
- geografska lokacija (samo država),
- preferirani jezik za prikazivanje naše mrežne stranice,
- datum i vrijeme pristupanja mrežnoj stranici.

(2) Hotjar će ove informacije koristiti kako bi ocijenio Vaš način korištenja naše mrežne stranice, sastavio izvješća o korištenju, pružio ostale usluge povezane s korištenjem mrežne lokacije i u svrhu ocjene predmetne mrežne stranice. U svrhu pružanja usluga, Hotjar također koristi usluge trećih strana, kao primjerice Google Analytics ili Optimizely. Ta poduzeća mogu pohranjivati informacije koje Vaš preglednik prenosi u okviru posjeta mrežnoj stranici, kao što su primjerice kolačići ili IP adresa. Za više informacija o pohranjivanju i korištenju podataka od strane Google Analytics i Optimizely, molimo da obratite pažnju na njihove odgovarajuće politike zaštite privatnosti.

(3) U slučaju nastavka korištenja ove mrežne stranice, pristajete na prethodno navedenu obradu spomenutih podataka od strane društva Hotjar i trećih strana, odnosno njegovih pružatelja usluga u okviru politike zaštite privatnosti. Kolačići koje koristi Hotjar imaju različit životni vijek: neki se čuvaju do 365 dana, dok su drugi valjani samo tijekom samog posjeta mrežnoj stranici. Klikom na poveznicu https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out možete onemogućiti prikupljanje podataka od strane Hotjara.

(4) Pravni temelj za obradu Vaših podataka predstavlja članak 6., st. 1.f) Opće uredbe.

3. Google Tag Manager

(1) Ova mrežna stranica koristi Google Tag Manager. Pomoću ove usluge moguće je upravljati oznakama (tagovima) mrežne stranice s jednog mjesta. Google Tag Manager samo implementira oznake. To znači da se ne postavljaju kolačići i ne prikupljaju osobni podaci.

(2) Google Tag Manager aktivira druge oznake koje eventualno prikupljaju podatke. Međutim, Google Tag Manager tim podacima ne pristupa. U slučaju da je na razini domene i kolačića izvršena deaktivacija, ona vrijedi za sve tracking oznake ako su implementirane s Google Tag Managerom.

4. Platforma usercentrics consent management (CMP)

Za transparentno upravljanje potrebnim privolama u skladu sa zaštitom osobnih podataka koristimo platformu Usercentrics consent management (Usercentrics CMP) tvrtke Usercentrics GmbH, Rosental 4, 80331 München.

Usercentrics skuplja dnevničke datoteke (logfiles) i podatke o privolama putem JavaScripta. JavaScript nam omogućuje da korisnika obavijestimo o njegovoj privoli za određene kolačiće i o drugim tehnologijama na našim web stranicama. Također nam omogućuje da upravljamo privolama te da ih dokumentiramo. Svrha je pridržavanje zakonskih obveza te pohrana privola za potrebe dokaza. Pravna podloga za obradu podataka je čl. 6. stavak 1. točka c Opće uredbe o zaštiti podataka. Podaci se obrađuju u Europskoj Uniji.

Podaci vezani za privole (privola i povlačenje privola) pohranjuju se tri godine. U slučaju da otpadne svrha pohrane za navedene svrhe obrade ili istekne zakonski rok za pohranu, osobni se podaci rutinski i sukladno zakonskim odredbama blokiraju ili brišu. Kriterij za određeno razdoblje pohrane odgovara zakonskom roku iste. U bilo kojem trenutku možete trajno zaustaviti izvođenje JavaScripta pomoću odgovarajućih postavki u svojem web pregledniku, što bi također spriječilo Usercentrics da izvodi JavaScript. Daljnje informacije vezano za zaštitu osobnih podataka možete pronaći pod: https://usercentrics.com/de/datenschutzerklärung/, Odgovorna osoba za obradu osobnih podataka datenschutz@usercentrics.com

 

Pristup Vašim postavkama za davanje privole

U bilo kojem trenutku imate mogućnost putem platforme consent management promijeniti donesenu odluku te naknadno dodijeliti svoju privolu ili je povući. Isto možete učiniti u postavkama pod: „Postavke zaštite podataka“

§ 8. Društvene mreže

1. Korištenje priključaka (plug-in) za društvene mreže (Social Media Plug-in)
(1) Trenutno koristimo priključke za sljedeće društvene mreže: Facebook i Instagram. Pritom koristimo tzv. rješenje s dvama klikovima. To znači da, kada pristupite našoj mrežnoj stranici, ponuditeljima priključaka se u načelu ne prenose osobni podaci. Ponuditelja priključaka možete prepoznati pomoću oznake na kvadratiću iznad njegova početnog slova ili njegova loga. Mi Vam omogućujemo da putem gumba (button) neposredno komunicirate s ponuditeljem priključka. Ponuditelj priključka će, samo u slučaju kada kliknete na označeno polje i time ga aktivirate, dobiti informaciju o tome da ste učitali odgovarajuću mrežnu stranicu iz naše internetske ponude. Osim toga, prenose se i podaci navedeni u članku 3. ove Politike zaštite privatnosti. U slučaju Facebooka i Xinga, prema izjavama pojedinog ponuditelja, IP adresa se anonimizira u Njemačkoj neposredno nakon njezina prikupljanja. Dakle, aktiviranjem priključka Vaši se osobni podaci prenose na pojedinog ponuditelja priključka i tamo se pohranjuju (kod ponuditelja iz SAD-a, pohranjuju se u SAD-u). S obzirom na to da ponuditelj priključka podatke prikuplja prvenstveno putem kolačića, savjetujemo Vam da prije klika na sivo označeni kvadratić u sigurnosnim postavkama svoga preglednika izbrišete sve kolačiće.

(2) Mi nemamo utjecaja na prikupljene podatke i postupke obrade podataka, niti imamo saznanja o punom opsegu prikupljanja podataka, svrsi obrade i trajanju pohranjivanja. Također ne raspolažemo podacima o brisanju prikupljenih podataka od strane ponuditelja priključka.

(3) Ponuditelj priključka će podatke koje je o Vama prikupio pohraniti kao korisnički profil koji će koristiti u svrhu reklamiranja, tržišnog ispitivanja i / ili kako bi svoju mrežnu stranicu prilagodio korisnicima. Ti će se podaci koristiti (čak i za neprijavljene korisnike) u svrhu prikazivanja prilagođenih reklama i kako bi se drugi korisnici društvene mreže informirali o aktivnostima na našoj mrežnoj stranici. Vi imate pravo podnijeti prigovor na izradu korisničkog profila, a u tu se svrhu morate obratiti određenom ponuditelju priključka. Putem priključaka Vam pružamo mogućnost integriranja s društvenim mrežama i drugim korisnicima, a tako možemo poboljšati svoju ponudu i učiniti je atraktivnijom za Vas kao korisnika. Pravni temelj za korištenje priključaka je članak 6., st. 1.f) Opće uredbe.

(4) Prijenos podataka vrši se neovisno o tome imate li kod ponuditelja priključka otvoren račun i jeste li kod njega prijavljeni. Ako ste prijavljeni kod ponuditelja priključka, podaci koje smo od Vas prikupili bit će neposredno povezani s računom koji je otvoren kod ponuditelja priključka. Kada koristite aktivirani gumb (button) i, primjerice, stvorite poveznicu sa stranicom, ponuditelj priključka će i tu informaciju pohraniti u Vašem korisničkom računu te će je javno podijeliti s Vašim kontaktima. Savjetujemo Vam da se nakon korištenja određene društvene mreže redovito s nje odjavite, naročito prije aktiviranja gumba (buttona), jer ćete na taj način onemogućiti pridruživanje podataka svome profilu kod ponuditelja priključka.

(5) Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja i obrade podataka od strane ponuditelja priključka dostupno je u njihovim politikama zaštite privatnosti navedenima u nastavku. Tamo ćete pronaći i informacije o svojim pravima i mogućnostima uređenja postavki radi zaštite privatnosti.

(6) Adrese ponuditelja priključaka i URL s njihovim napomenama o zaštiti podataka:

a) [Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD; http://www.facebook.com/policy.php; ostale informacije o prikupljanju podataka: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications i http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo.
Facebook se podvrgnuo zaštiti podataka prema EU-US-Privacy-Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

b) Instagram LLC, 1601 Willow Rd Menlo Park CA 94025, SAD, https://help.instagram.com/155833707900388.

2. Facebook
(1) Müller Vam pruža mogućnost sudjelovanja u nekim nagradnim igrama putem Facebooka. Kada preko Facebooka učitate jednu od Müllerovih stranica za nagradne igre, svi su sadržaji tamo udomaćeni (hosted) na poslužitelju Müllera. Sve podatke prikuplja, pohranjuje i obrađuje isključivo Müller, a ti se podaci neće proslijediti Facebooku. Više informacija o obradi podataka kod nagradnih igara pročitajte u odlomku Nagradne igre ove Politike zaštite privatnosti.

(2) O svrsi i opsegu prikupljana podataka, drugim vrstama njihove obrade i korištenja od strane Facebooka te o svojim pravima i mogućnostima uređenja postavki radi zaštite privatnosti, pročitajte u napomenama o zaštiti podataka Facebooka: http://www.facebook.com/policy.php.

(3) Pravni temelj za obradu Vaših podataka predstavlja članak 6., st. 1.f) Opće uredbe.


§ 9. Implementacije usluga Google Maps

(1) Na ovoj mrežnoj stranici koristimo usluge Google Maps. Na taj Vam način neposredno na mrežnoj stranici možemo prikazati interaktivnu kartu i tako Vam omogućiti jednostavno korištenje funkcije karata.

(2) Posjetom mrežnoj stranici, Google dobiva informaciju da ste učitali određenu podstranicu naše mrežne stranice. Osim toga, prenose se i podaci navedeni u članku 3. ove Politike zaštite privatnosti. Navedeno se događa neovisno o tome imate li otvoreni korisnički račun kod Googlea preko kojeg ste prijavljeni. Kada ste prijavljeni na Google, Vaši se podaci neposredno pridružuju Vašem računu. Ako ne želite da se podaci pridružuju Vašem profilu kod Googlea, prije aktiviranja gumba (buttona) morate se odjaviti. Google će Vaše podatke pohraniti kao korisničke profile i koristit će ih u reklamne svrhe te u svrhu ispitivanja tržišta i / ili radi prilagođavanja svoje mrežne stranice. Takva ocjena će se izvršiti prvenstveno (vrijedi i za neprijavljene korisnike) u svrhu prikazivanja prilagođene reklame te kako bi se drugi korisnici društvene mreže informirali o aktivnostima na našoj mrežnoj stranici. Vi imate pravo podnijeti prigovor na izradu korisničkog profila, s tim da se za njegovo podnošenje morate obratiti Googleu.

(3) Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja te obradi podataka od strane ponuditelja priključka dostupno je u njihovim politikama zaštite privatnosti navedenima u nastavku. Tamo ćete pronaći i informacije o svojim pravima i mogućnostima uređenja postavki radi zaštite privatnosti.

http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google Vaše osobne podatke obrađuje i u SAD-u te je se podvrgnuo zaštiti podataka prema EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US.

§ 10. Mrežna reklama

1. Korištenje Google AdWords Conversion
(1) Ova mrežna stranica koristi uslugu Googlea AdWords kako bi pomoću reklamnih sredstava (tzv. Google AdWords) na vanjskim mrežnim stranicama privukla pozornost na vlastite atraktivne ponude. U okviru reklamne kampanje možemo utvrditi koliko su uspješne pojedine reklamne aktivnosti. To radimo kako bismo Vam prikazali reklame koje će biti zanimljive baš Vama, kako bismo svoju mrežnu stranicu učinili zanimljivijom Vama i kako bi postigli pravedan obračun reklamnih troškova.

(2) Predmetna reklamna sredstva Google dostavlja putem tzv. Ad Servera. U tu svrhu koristimo Ad Server kolačiće pomoću kojih je moguće odrediti parametre za mjerenje uspjeha, kao primjerice ubacivanje oglasa ili klikova od strane korisnika. U slučaju da putem jednog Googleova oglasa pristupite našoj mrežnoj stranici, Google AdWords će na Vašem računalu pohraniti kolačić. Taj kolačić u pravilu traje 30 dana i ne služi tome da Vas osobno identificira. Uz taj kolačić se u pravilu kao vrijednosti analize pohranjuju jedinstvena identifikacija kolačića, Ad Impressions broj po postavljanju (frequency), posljednji Impression (relevantno za Post-View-Conversions) kao i opt-out informacije (oznaka da korisnik više ne želi da ga se kontaktira).

(3) Predmetni kolačići omogućuju Googleu ponovno prepoznavanje Vašeg mrežnog preglednika. U slučaju da korisnik posjeti određene mrežne stranice jednog od korisnika alata Google AdWords te ako kolačić koji je pohranjen na njegovu računalu još nije istekao, korisnik alata Google AdWords moći će prepoznati da je korisnik kliknuo na oglas i da je proslijeđen na ovu stranicu. Svakom korisniku alata Google AdWords će biti dodijeljen drugi kolačić. Na taj se način kolačići ne mogu pratiti preko mrežnih stranica korisnika alata Google AdWords. Mi prilikom navedenih reklamnih aktivnosti ne prikupljamo ni ne obrađujemo osobne podatke. Google nam na raspolaganje daje samo statističku ocjenu. Pomoću te ocjene možemo prepoznati koje su od korištenih reklamnih aktivnosti posebno učinkovite. Korištenjem reklamnih aktivnosti ne dobivamo druge podatke, a nije omogućeno ni identificiranje korisnika pomoću navedenih informacija.

(4) Na temelju korištenih marketinških alata, Vaš preglednik automatski uspostavlja neposrednu vezu s poslužiteljem Googlea. Mi nemamo nikakav utjecaj na opseg i daljnje korištenje podataka koje je Google prikupio pomoću ovog alata te Vas stoga obavještavamo u skladu s našim saznanjima da implementacijom alata AdWords Conversion Google dobiva informaciju da ste učitali određeni dio naše mrežne prezentacije ili da ste kliknuli na jedan od naših oglasa. U slučaju da ste registrirani na jednoj od Googleovih usluga, Google će moći povezati posjet mrežnoj stranici s Vašim računom. Čak i kada niste registrirani na Googleu, odnosno ako se niste prijavili, postoji mogućnost da ponuditelj sazna Vašu IP adresu te da je pohrani.

(5) Sudjelovanje u ovom postupku trackinga (postupku praćenja) možete onemogućiti na više načina:
a) odabirom odgovarajućih postavki u softveru svoga preglednika, prvenstveno onemogućavanjem kolačića trećih strana koje će onemogućiti prikaz oglasa trećih strana;

b) deaktiviranjem kolačića za Conversion-Tracking tako da u svom pregledniku onemogućite kolačiće s domene www.googleadservices.com i https://www.google.de/settings/ads, pri čemu će se ova postavka izbrisati kada izbrišete svoje kolačiće;

c) deaktiviranjem oglasa ponuditelja koji su povezani s Vašim interesima, a koji su dio kampanje za samoregulaciju About Ads, putem poveznice http://www.aboutads.info/choices, pri čemu će se ova postavka izbrisati kada izbrišete svoje kolačiće;
d) trajnom deaktivacijom u Všem pregledniku Firefox, Internet Explorer ili Google Chrome putem poveznice http://www.google.com/settings/ads/plugin. Napominjemo da u tom slučaju eventualno nećete moći koristiti sve funkcije ove ponude u punom opsegu.

(6) Pravni temelj za obradu Vaših podataka predstavlja članak 6., st. 1.f) Opće uredbe.
Više informacija o zaštiti podataka u Googleu možete pronaći na adresama http://www.google.com/intl/de/policies/privacy i https://services.google.com/sitestats/de.html. Drugu opciju predstavlja posjet mrežnoj stranici Network Advertising Initiative (NAI) na adresi http://www.networkadvertising.org. Google se podvrgnuo zaštiti podataka u skladu s EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework

2. Remarketing
(1) Ova mrežna stranica koristi uslugu Google Remarketing. Riječ je o postupku kojim želimo privući Vašu pažnju. Ova nam usluga omogućuje da Vam nakon posjeta našoj mrežnoj stranici tijekom Vašeg daljnjeg korištenja interneta prikažemo naše oglase. Navedeno se izvršava putem kolačića koji je pohranjen na Vašem pregledniku, a pomoću kojeg Google prikuplja i ocjenjuje podatke o tome kako koristite različite mrežne stranice. Tako Google može utvrditi da ste prethodno posjetili našu mrežnu stranicu. Prema vlastitoj izjavi, Google ne povezuje podatke koji su prikupljeni u okviru remarketinga s Vašim osobnim podacima kojima Google eventualno raspolaže. Google kod remarketinga prvenstveno koristi metodu pseudonimizacije.

(2) Pravni temelj za obradu Vaših podataka predstavlja članak 6., st. 1.f) Opće uredbe. Google se podvrgnuo zaštiti podataka prema EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.


§ 11 Müller fotografije

(1) U području Müller fotografije nudimo uslugu narudžbe fotografija putem interneta. U svrhu sklapanja ugovora, pružatelju su usluge za izvršenje narudžbe potrebni Vaši osobni podaci. Obvezni podaci koji su nužni za ispunjenje ugovora posebno su označeni, a ostali se podaci daju dobrovoljno. Pružatelj usluga će podatke obraditi u svrhu izvršenja Vaše narudžbe. Pravni temelj za navedeno predstavlja članak 6., st. 1.b) Opće uredbe.

(2) Kako bi se trećim osobama onemogućio neovlašten pristup Vašim osobnim podacima, kod postupka narudžbe koristi se TLS tehnika u svrhu enkripcije.


§ 12. Nagradne igre

(1) U cilju provedbe nagradnih igara, Müller prikuplja osobne podatke sudionika: titula, puno ime i adresu, e-mail adresu i u pojedinim slučajevima broj telefona ako je potrebno stupiti u kontakt u kratkom roku (npr. u slučaju mogućnosti osvajanja karte za koncert) te datum rođenja. Ti se podaci ponajprije koriste u svrhu obavještavanja pobjednika putem e-maila, pošte i / ili telefona. Osim toga, podaci o adresi služe i za isporuku nagrade. U nekim slučajevima, kooperacijski partner koji nagrade stavlja na raspolaganje preuzima isporuku na vlastitu odgovornost te se podaci o adresi dobitnika za tu svrhu prenose kooperacijskom partneru. Podatke prikuplja i obrađuje isključivo Müller, kao i poduzeća koja su dio Müllerova koncerna. Predmetni podaci se ne prenose drugim stranim poduzećima, osim u gore navedenim situacijama, odnosno kooperacijskom partneru. Podaci prikupljeni u nagradnoj igri će se izbrisati najkasnije 90 dana nakon završetka i zatvaranja pojedine nagradne igre, osim za dobitnike čije podatke čuvamo 4 godine.

(2) Podaci se neće koristiti u reklamne svrhe, osim ako ste se dodatno i neovisno o sudjelovanju u nagradnoj igri prijavili za naš newsletter (vidi odlomak Newsletter u ovoj Politici zaštite privatnosti).

(3) U statističke ćemo svrhe anonimno ocijeniti koliko je bilo sudionika u pojedinoj nagradnoj igri. Ova nam ocjena ne omogućuje izvođenje bilo kakvih zaključaka o individualnim sudionicima. Rado ćemo Vas obavijestiti o Vašim podacima koji su kod nas pohranjeni.


§ 13. mojaBeba bonus program

(1) mojaBeba bonus program predstavlja posebnu Müllerovu uslugu. Pratimo Vas i Vaše dijete kroz njegove prve godine života i podupiremo Vas atraktivnim popustima i darovnim karticama, kao i informacijama vezanima uz bebe i djecu.

(2) Nakon prijave, putem e-maila ćemo Vam dostaviti kupon za dar dobrodošlice povodom rođenja Vaše bebe. U tu svrhu nam je potrebno Vaše ime i prezime, e-mail adresa, Vaš spol, ime i spol djeteta te datum rođenja djeteta. Kako bismo znali kada Vam možemo dostaviti Vašu osobnu potvrdu za podizanje dara dobrodošlice, potrebni su nam i podaci o Vašem djetetu, odnosno o Vašoj djeci. Sve ostale ponude i informacije dobit ćete putem newslettera. Vaše ime i ime Vašeg djeteta omogućuju nam da Vam se osobno obratimo i jednostavno brinemo o Vašim podacima. Vaša e-mail adresa također služi i kao korisničko ime za prijavu na početnoj stranici. Na području prijave (login) možete upravljati svojim podacima i pronaći Vama prilagođene informacije i ponude. Svoju ponudu stalno nastojimo poboljšati. U tom cilju analiziramo dostavljeni newsletter, npr. provjerom je li navedena e-mail adresa dostupna, koji su newsletteri otvarani, koje poveznice unutar newslettera su otvorene i je li uslijedio povrat (automatski odgovor, obavijest o greški itd.).

(3) Podatke prikuplja i obrađuje isključivo Müller, kao i poduzeća koja su dio Müllerova koncerna. Predmetni se podaci ne prenose drugim stranim poduzećima. Iznimno, radi eventualnog obavljanja dostave, angažirat će se odabrani pružatelji usluga s kojima postoji ugovorni odnos u skladu sa pravilima o zaštiti podataka.

(4) Registriranjem na uslugu mojaBeba bonus programa, pristajete na korištenje Vaše e-mail adrese, kao i podataka o Vama i Vašem djetetu, tj. Vašoj djeci koje navedena usluga iziskuje. Predmetni će se podaci koristiti za izradu ponuda proizvoda i usluga za Vas i Vaše dijete te kako bismo Vam putem e-maila poslali kupon dobrodošlice mojaBeba bonus programa te kako bismo stalno poboljšavali usluge obavještavanja putem newslettera. Članstvo za uslugu mojaBeba bonus programa možete u svakom trenutku ukinuti i samostalno izbrisati svoj mojaBeba profil ili nam u tu svrhu pošaljite e-mail na service@mueller.hr. Napomene u vezi odjave možete pronaći na kraju svakog newslettera. Nakon što se odjavite, Vaši će podaci biti izbrisani iz našeg sustava.

§ 14. Obrazac za kontakt

(1) Müller Vam nudi opsežnu osobnu podršku. U slučaju da nas kontaktirate putem obrasca za kontakt, u tu ćemo svrhu od Vas prikupiti podatke o spolu, ime i prezime, e-mail adresu u cilju brzog ili individualnog odgovora. U slučaju da želite da Vas kontaktiramo telefonski, molimo da nam navedete i svoj broj telefona.

(2) Podaci će se koristiti isključivo u svrhu odgovaranja na Vaš upit te neće biti korišteni u svrhu prodajnog razgovora ili u druge svrhe reklamiranja. Rado ćemo Vas obavijestiti o Vašim podacima koji su kod nas pohranjeni.


§ 15. Portal karijera

(1) Vaši osobni podaci bit će pohranjeni i obrađeni u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Vašim podacima se pristupa strogo povjerljivo i isti su prilikom elektroničkog prijenosa podataka šifrirani. Osobni podaci se uzimaju, obrađuju i koriste samo u svrhu obrade prijave za posao. Za korištenje sustava upravljanja prijavama za posao se uzimaju kontakt podaci kao ime, adresa, telefonski broj, e-mail adresa itd. Navedeni podaci u načelu služe za uspostavu kontakta vezano za Vašu prijavu za posao.

(2) Ispunjavanjem i slanjem obrasca prijave za posao za Vas će se generirati korisnički račun. Dobit ćete e-mail s aktivacijskim linkom kako bi se za korisnički račun generirala lozinka. Aktivacija kao i korištenje korisničkog računa su dobrovoljni. Ukoliko ste zaboravili lozinku, u svako vrijeme možete zatražiti dostavu novog aktivacijskog maila navođenjem Vaše e-mail adrese.
Molim Vas obratite pozornost na to da ste sami odgovorni za čuvanje tajnosti i propisno korištenje Vaše lozinke. Unutar korisničkog računa možete vršiti promjene Vašeg profila te u svako vrijeme ukloniti Vaše podatke pod točkom "Izbriši račun". Nakon brisanja Vašeg računa se Vaši podaci anonimiziraju te se koriste samo još u statističke svrhe.
Ukoliko račun ne izbrišete, isti se 6 mjeseci nakon završetka obrade Vaše prijave za posao automatski anonimiziraju. Otprilike 2 tjedna prije anonimiziranja dobit ćete informaciju vezano za predstojeću deaktivaciju putem e-maila.

(3) Odobrenjem Vaše prijave za posao obvezujete se na propisno korištenje sustava upravljanja prijavama za posao. To znači da ne širite kazneno-pravno relevantne sadržaje te ne kršite bilo kakva druga prava trećih osoba. Posebno je zabranjeno širenje pornografskih, ekstremističkih, rasističkih kao i sadržaja, koji predstavljaju opasnost za mladež. Također su zabranjeni napadi virusima kao i zloporabe aplikacija za zadiranje u sigurnosne postavke tuđe mreže, hosta ili računa. Müller je ovlašten, bez prethodnog upozorenja korisnika, ukloniti iz aplikacije protupravne sadržaje (npr. sadržaji, koji su u suprotnosti sa zakonom ili zabranama nadležnih tijela ili koji su suprotni dobrim običajima). Osim toga Müller pridržava pravo da u takvim slučajevima izrekne privremenu ili i neograničenu zabranu korištenja. Ukoliko Müller dozna za nedozvoljeno postupanje korisnika ili od strane treće osobe bude upoznat o tobože nedozvoljenom postupanju, Müller može u okviru zakonskih odredbi u slučaju potrebe osobne podatke proslijediti nadležnim tijelima za javni red i kazneni progon. Portal karijere vrijedi za sva poduzeća koja su sastavnice koncerna.