Slikanje, bojanje i kreativna igra s djecom
Kod kuće je dosadno? - Ne mora biti. Kako vam zvuči provođenje vremena s djecom uz slikanje, bojanje ili i različite igre koje mogu biti jednako zabavne i vama i djeci? Ovakav način zabave povećava kreativnost, treniraju se grube i fine motorike, ali mašta, komunikacijske vještine i rječnik djece kroz dijalog.  Iskoristite vrijeme za zabavu i kreativnost sa svojom djecom, a u nastavku imamo nekoliko ideja.

Vrijedna Müller pčela

Jeste li već upozali našu marljivu Müller pčelu? Sada je dostupna i kao predložak za bojanje!

Ispišite predložak i pustite svoje mališane da ju oboje po želji. Našu marljivu ali i znatiželjnu pčelu naravno zanima i kako se djeca zabavljaju i što još vole raditi, marljivo i pažljivo poput naše pčelice. Ispod pitanja "A što marljivo radiš poput Müller pčele?" ima prostora i za dodavanje vlastite slike ili sadržaja.
Bojanje predložaka djeci je zabavno i sjajan je način za provoditi vrijeme. Iako crtanje i slikanje bez predložaka više potiče kreativnost djece, ovakvo bojanje je izvrsno za „početnike“. Slikanje unutar linija nije lako i mora se marljivo vježbati. Djeca polako počinju razmišljati o konačnom izgledu, koje boje žele koristiti. Predlošci za bojanje koriste se za opuštanje djeteta, a uz popularne bojanke za odrasle i roditelji se mogu opustiti ili zabaviti zajedno s djecom.

Kako izraditi životinje od kartonskih rola (od toaletnog papira ili kuhinjih ručnika)

Ideja za zabavnu igru i kvalitetno vrijeme koje možete provesti s važom djecom može biti izrada životinja od kartonskih rola koje vam ostanu nakon što potrožite toaletni papir ili na primjer kuhinjske ručnike. Vrijeme će proletjeti, djeca će se zabaviti i po završetku imati igračke s kojima se igra može nastaviti. 
Sve što vam je potrebno:

  • Prazne role toaletnog papira ili kuhinjskih ručnika
  • Vodene bojice
  • Kolaž papir (tvrđi)
  • Ravnalo
  • Olovka
  • Flomasteri
  • Škare
  • Ljepilo
Za početak odlučite koje životinje ćete raditi. Pronađite sliku koja će poslužiti kao inspiracija ili zajedno s djecom nacrtajte sami životinje koju želite raditi. Obojajte kartonske role vodenim bojicama po želji, a zatim zatim ostavite da se dobro osuši.  Uz ili umjesto vodenih bojica na role možete lijepiti i kolaž papir. Na kolažu prvo iscrtajte dijelove životinja odnosno oblike koji su vam potrebni, poput krila, repa, ušiju, šapica i kljuna i drugo. Izrežite i jedan po jedan lijepite. Ostatak role obojajte vodenim bojicama prije ili nakon ljepljenja.  Za kraj nacrtajte oči ili još bolje zaljepite "googly" oči i igra s životinjama može početi.