Održivost

Održivost je snažna riječ s velikim utjecajem na čovjeka i prirodu. Već danas smo obvezani održati održati prirodu u svoj njezinoj raznovrsnoti i ljepoti za ljude sutrašnjice.

Saznajte više o mnogobrojnim primjerima u kojima se odražava filozofija održivosti u Mülleru.

Bez mikroplastike

U smislu očuvanja okoliša i kao znak odgovornog djelovanja, temu mikroplastike shvaćamo vrlo ozbiljno. Na taj način našim Müller kvalitetnim robnim markama u kozmetici nadilazimo obveze koje smo već udovoljili u kontekstu opsežnih pravnih propisa.
Staknutu napomenu „Bez mikroplastike“ koristimo na našim Müller kvalitetnim robnim markama za proizvode koji prema aktualnom vodiču za kupovinu BUND (stanje: 2018./Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland e. V. (Udruga za zaštitu okoliša i prirode Njemačke)) ne sadrže mikroplastiku.

Više informacija pronađite ovdje!

Prirodna kozmetika

Priroda, bio i zdravlje – svjestan odnos sa samim sobom i prirodom predmetom je razmišljanja sve više ljudi. Vrijednosti kao što su podnošljivost, sigurnost i održivost igraju veliku ulogu pri kupnji.

U zadnjih smo nekoliko godina segment prirodne kozmetike strateški proširili. 47 brendova i oko 4000 proizvoda se trenutno nudi u našim poslovnicama. Pokraj klasika kao što je Weleda, fokus je na inovativnim markama kao što su Living Nature, Oliveda i Müllerova marka Terra Naturi.

U našem prirodnom kutku naći ćete veliki izbor prirodne kozmetike.

Saznajte više o različitim pečatima prirodne kozmetike.
Prirodna kozmetika

Ekološki savjesna kupovina

Ekološki savjesna kupovina

Zaštita okoliša je svačija briga!
Prelaskom na reciklirani materijal i uvođenjem naplaćivanja plastičnih vrećica, aktivno pridonosimo zaštiti okoliša. Na taj način očekujemo smanjenje konzumiranja plastičnih vrećica i time redukciju plastike u okolišu.
Više informacija naći ćete ovdje.

Flota zelenih kamiona

Svojom euro-klasom 6/EEV, motori naše flote zadovoljavaju najveće standarde štetnih emisija. Tako znatno smanjujemo izbacivanje CO2.

Daljnji doprinos smanjenju ugljikovog dioksida donosimo time, što smo povećali opseg banjica na logističkim stajalištima s 8 na 9 banjica. Tako smo povećali volumen za 12% i smanjili emisije štetnih plinova i opterećenost cesta.
Zelena transportna flota

Recikliranja

Recikliranje

85% potrošenih kutija tonera šalju se natrag proizvođaču na recikliranje.

Kartoni i folije se odvajaju, skupljaju, prešaju i šalju na regionalno poduzeće za recikliranje.
Pojednostavili smo recikliranje svojim kupcima i suradnicima kutijama u kojima skupljamo prazne baterije i prihvaćanjem plastičnih ambalaža, koje ne držimo u svom asortimanu, što su usluge koje se jako cijene.


Solarna energija

Na 43 stajališta u Europi koristi se struja dobivena iz sunčeve energije.

Zahvaljujući solarnim ćelijama, prošle je godine u javnu mrežu ušlo 7.550.000 kWh struje, što pokazuje da Müller izuzetno pridonosi zaštiti okoliša.
Solarna energija

Službena putovanja

Poslovna putovanja 

Poslovna su putovanja neizbježna.
Müllerov menadžment za putovanja se brine za to, da se ona obavljaju ekološki i ekonomski prihvatljvo. Stoga putovanja vlakovima sve više zamjenjuju vožnju autom, što štedi novac i štiti okoliš.

U 2016. pređeno je oko 1,7 mil. km vlakom.