Makroni s orahom, brusnicama i kvinojom

Vrijeme pripreme: 25 min + 20 min pečenje


Sastojci za cca 15 makrona

- 150 g Alnatura oraha
- 50 g Alnatura brusnica
- 1 bjelanjak
- 100 g Alnatura šećera u prahu
- 25 g Alnatura ekspandirane kvinoje
- 30 g Alnatura nugat čokolade

Recepti

Priprema

  1. Peć zagrijati na 150 °C gornji i donji grijač. 15 cijelih polovica oraha staviti sa strane, ostatak (cca 120 g oraha) zajedno s brusnicama staviti u sjeckalicu i srednje sitno ih isjeckati.
  2. Bjelanjak staviti u visoku posudu za miješanje te ručnim mikserom napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Uz stalno miješanje postupno dodati šećer u prahu. U snijeg pažljivo umiješati masu od oraha i brusnica te zatim metlicom umiješati ekspandiranu kvinoju.
  3. Vlažnim rukama oblikovati 15 kuglica veličine oraha, staviti ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te peći 20 minuta na srednjoj razini. Nakon toga ih staviti na rešetku za kolače da se ohlade.
  4. Čokoladu otopiti u vodenoj kupelji te je pomoću žlice nanijeti na sredinu makrona ili ih poprskati. Na svaki staviti polovicu oraha, lagano pritisnuti i ostaviti ih da se ohlade.

Makroni s kokosom

Vrijeme pripreme: 10 min + 20 min pečenje


Sastojci za cca 15 makrona

- 1 bjelanjak
- 100 g Alnatura šećera u prahu
- 100 g Alnatura kokosovog brašna
- ½ žlice Alnatura naribane limunove korice

Priprema

  1. Peć zagrijati na 150 °C gornji i donji grijač.
  2. Bjelanjak staviti u visoku posudu za miješanje te ručnim mikserom napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Uz stalno miješanje postupno dodati šećer u prahu i limunovu koricu. Nakon toga metlicom pažljivo umiješati kokosovo brašno.
  3. Vlažnim rukama oblikovati 15 kuglica veličine oraha, staviti ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te peći 20 minuta na srednjoj razini. Nakon toga ih staviti na rešetku za kolače da se ohlade.