Najvažniji pečati na jednom mjestu
Pečate prirodne kozmetike naći ćete na puno proizvoda, od kreme za lice do ulja za bebe. Kriterije kvalitete razvijaju različiti internacionalni savezi. Iako se ovi pečati razlikuju po kriterijima, ipak pokazuju i garantiraju, da se proizvođači moraju držati obvezujućih standarda. Prije nego što proizvod dobije pečat, on i proizvođač se prvo vrlo detaljno istražuju. Prirodna kozmetika ima visoke standarde što se tiče uzgoja, podrijetla i prerade sastojaka. Tako se npr. provjerava, odgovara li kvaliteta sastojaka kriterijima i jesu li proizvodi proizvedeni na način, da ne štete okolišu. Osim toga Vam pečati pokazuju, da proizvodi nisu testirani na životinjama. Sintetski konzervansi su također tabu, jer dobra prirodna kozmetika se na izutetno neštetan način čini dugotrajnom.


Opširan katalog kriterija jamči kvalitetu kozmetičkih sirovina, od uzgoja do prerade. U njemu je između ostalog i određeno, koje biljke moraju doći iz biološkoh uzgoja.
www.kontrollierte-naturkosmetik.de / www.ionc.info
Ecocert


Ovaj ćete pečat vidjeti na odabranim internacionalnim beauty proizvodima. Ovaj francuski savez provjerava kozmetiku od 2002. godine. Između ostalog se provjerava i udio prirodno i biološki uzgojenih sastojaka.
www.ecocert.com
Natrue


NATRUE je internacionalno predstavništvo za prirodnu kozmetiku. Njeni članovi postavljaju visoke zahtjeve za prirodnost i izdržljivost svojih proizvoda te rade prema visokim etičkim i ekološkim temeljima.
www.natrue.org
eco-control


Ovaj francuski kozmetički savez dodjeljuje vlastiti pečat, koji razlikuje dva stupnja prirodne kozmetike – prema udjelu prirodnih i bio sirovina.
www.eco-control.com


EcoControl odlikuje certificirane standarde prirodne kozmetike i ekoloških proizvoda.
EcoControl pečat registrirano je i akreditirano mjesto certificiranja za NCS, NCPS i NaTrue standarde.
Zahvaljujući neovisnosti EcoControla, zagarantiran je visoki standard testiranih marki.
Uz to, EcoControl od 2013. certificira održivost poduzeća prema CSE standardima te ekološke sirovine na biljnoj bazi za upotrebu u prirodnoj kozmetici.

CIPRA pečat organizacije CIPRA („Commision Internationale pour la Protection des Alpes“) od 1952. stoji kao znak održavanja i održivog poticanja jedinstvenog prirodnog prostora Alpi.
www.cipra.org


Garantira održivo skupljanje ljekovitog bilja iz divljine. Ono se bere prema strogim smjernicama, kako se raznolikost vrsta ne bi ugrozila.
www.fairwild.org


Ovaj internacionalni znak u fokusu ima zaštitu životinja. Garantira Vam, da tijekom proizvodnje proizvoda, nijednoj životinji nije učinjeno ništa nažao.
www.leapingbunny.org


Ovaj pečat označave proizvode, koji su proizvedeni kompletno bez životinjskih sastojaka. Također se odriču prirodnih sirovina kao što su pčelinji vosak, lanolin ili svila.
www.vegansociety.com