SVJETSKI DAN PČELA
Proslavite s Guerlainom jedno od najdragocjenijih čuda prirode: PČELE
Više od 14 godina Guerlain je stavlja očuvanje prirode u središte svog rada predanošću očuvanju biološke raznolikosti, održivim inovacijama, pozitivnim djelovanjem na klimu i stvaranjem pozitivnog socijalnog utjecaja. U svrhu zaštite jednog od najdragocjenijih čuda prirode - pčela, Guerlain je osnovao internacionalni fond za prikupljanje sredstava za "Guerlain za pčele - konzervacijski program" 
4 GLAVNE SMJERNICE U GUERLAIN POSLOVANJU

  • OČUVANJE RAZLIČITOSTI VRSTA I ZAŠTITA PČELA: s ciljem povratka prirodi onog što se od nje dobiva, razvijena je održiva proizvodnja s prirodnim sastojcima  i program zaštite "Guerlain za pčele.
  • POTPUNO TRANSPARENTNE ODRŽIVE INOVACIJE: Prirodne formulacije u ekološki prihvatljivijoj ambalaži bez ugrožavanja kvalitete proizvoda. Sve informacije o pozadini i životnom ciklusu proizvoda dostupne su na "Bee Respect" platformi.
  • KLIMATSKA ZAŠTITA I SMANJENJE EKOLOŠKOG OTISKA: Zaštita života koji ovise o klimi i postizanje klimatske neutralnosti do 2030. godine.
  • KORIŠTENJE POZITIVNOG UTJECAJA NA DRUŠTVO I OČUVANJE ČUDA PRIRODE: Promocija žena kroz profesionalni pčelarski program "Žene za pčele" u partnerstvu s UNESCO-om u širom svijeta. Osnivanje volonterskog programa za zaposlenike "Pčelinja škola" kako bi se probudila svijest mlade generacije o biološkoj raznolikosti i zaštiti pčela.

PČELA, IZVOR POSVEĆENOSTI I ODGOVORNOSTI

UGROŽENA I SADA SE SMATRA ČUVAROM OKOLIŠA, KOJA JE VIŠE OD SIMBOLA, PČELA JE POSTALA VODIČ ZA GUERLAINOVU POSVEĆENOST ODRŽIVOSTI.

U prirodi postoji sklad, ravnoteža na kojoj počiva biološka raznolikost. Pčele kao čuvari okoliša u središtu su ove biološke raznolikosti. Svjedočeći naše vrijeme i opasnosti, pčele imaju temeljnu ulogu u oprašivanju koje je neophodna za reprodukciju cvijeća i biljaka te za zaštitu našeg planeta. Za nas je postala evidentna potreba da učinimo svoj dio (pa čak i malo više) da ga zaštitimo. Posvetili smo devet značajnih partnerstava i inicijativa za pčele:

. Program filantropije održivog razvoja s Udrugom konzervatorija crnih pčela Ouessant Island Bretany,

. Partnerstvo s Francuskim opservatorijem za apidologiju (OFA),

. Osnivanje Pčelinje škole,

. Žene za pčele u partnerstvu s UNESCO-om i u suradnji s OFA-om,

. Pokroviteljstvo zaklade GoodPlanet,

. Podrška za zakladu ELYX,

. Sponzorski program s Francuskim komitetom IUCN-a,

. Sponzorski program s Francuskim nacionalnim prirodoslovnim muzejom,

. Partnerstvo s Shan Shui Conservation Center (SSCC).

3 DANA AKTIVNOSTI POSVEĆENIH PČELAMA

Između obilježavanja dva simbolična dana, "Svjetskog dana pčela" i "Međunarodnog dana biološke raznolikosti", GUERLAIN provodi međunarodnu kampanju za program zaštite "Guerlain za pčele" u kojoj možete sudjelovati i vi, kupovinom Guerlain proizvoda i dijeljenjem Guerlain postova uz #GuerlainForBees i #WorldBeeDay hashtagove