Jaja iz pećnice

Što ide uz pravi doručak? Tako je, jaja! Ono što je najbolje: brzo je i jednostavno, a opet posebno!
Mi imamo dva super recepta za jaja iz pećnice za Vas.

Muffini od jaja i slanine
Muffini od jaja i slanine



Sastojci za 6 komada

  • 12 traka slanine
  • 6 jaja
  • 10 g cheddara
  • 6 kriški kruha ili tosta
  • maslac

Priprema

  • Naribajte cheddar i narežite kruh u odgovarajući oblik za formice za muffine
  • Ispecite slaninu u tavi. Kako bi slanina stala u formice, ne bi smjela biti prehrskavo ispečena. Pustite slaninu da se nakratko ocijedi na kuhinjskoj krpi i stavite po dvije trake u formice, koje su prethodno namazane maslacem.
  • Zagrijte pećnicu na cca 180°C
  • Stavite krišku kruha na slaninu, lagano pritisnite i raspodijelite naribani sir
  • Istucite po jedno jaje u formice i začinite solju i paprom
  • Pecite muffine cca 10-15 minuta u pećnici, ovisno o tome koliko hrskavi želite da budu
  • Ukrasite muffine s malo medvjeđeg luka i peršinom
Poširana jaja iz formica za muffine

Najelegantniji način pripreme: poširana jaja

Mnogi se ne usude isprobati ovaj način pripreme, jer zahtijeva puno osjećaja za preciznost. Mi ćemo Vam otkriti s kojim će priprema ići kao samo od sebe, a rezultat će biti još impresivniji.

Sastojci za 6 porcija

  • 6 jaja
  • 6 žlica vode

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite formu za muffine
  • Stavite po jednu žicu vode s jednim jajem u formu za muffine
  • Pecite cca. 15 minuta u pećnici i specijalitet je gotov!
Jednostavno, zar ne?
Poširana jaja iz formica za muffine