Što ide uz pravi doručak? Tako je, jaja! Ono što je najbolje: brzo je i jednostavno, a opet posebno! Mi imamo dva super recepta za jaja iz pećnice za Vas.
Muffini od jaja i slanine
Sastojci za 6 komada
12 traka slanine
6 jaja
10 g cheddara
6 kriški kruha ili tosta
maslac
Priprema
Naribajte cheddar i narežite kruh u odgovarajući oblik za formice za muffine
Ispecite slaninu u tavi. Kako bi slanina stala u formice, ne bi smjela biti prehrskavo ispečena. Pustite slaninu da se nakratko ocijedi na kuhinjskoj krpi i stavite po dvije trake u formice, koje su prethodno namazane maslacem.
Zagrijte pećnicu na cca 180°C
Stavite krišku kruha na slaninu, lagano pritisnite i raspodijelite naribani sir
Istucite po jedno jaje u formice i začinite solju i paprom
Pecite muffine cca 10-15 minuta u pećnici, ovisno o tome koliko hrskavi želite da budu
Ukrasite muffine s malo medvjeđeg luka i peršinom
Poširana jaja iz formica za muffine
Najelegantniji način pripreme: poširana jaja
Mnogi se ne usude isprobati ovaj način pripreme, jer zahtijeva puno osjećaja za preciznost. Mi ćemo Vam otkriti s kojim će priprema ići kao samo od sebe, a rezultat će biti još impresivniji.
Sastojci za 6 porcija
6 jaja
6 žlica vode
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite formu za muffine
Stavite po jednu žicu vode s jednim jajem u formu za muffine
Pecite cca. 15 minuta u pećnici i specijalitet je gotov!