Palačinke
Američki klasik za doručak! U usporedbi s običnim palačinkama, američke su deblje i kompaktnije, ali zbog praška za pecivo super mekane.

Mi ćemo Vam pokazati koliko su jednostavne za napraviti! Vjerujte da se isplati!
Jaja

Sastojci za 8 komada

  • 1 veliko jaje
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 200 g brašna
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • mlijeko
  • masnoću za pečenje
Savjet: za vegansku varijantu jednostavno dodajte zamjenu za jaje ili mlijeko i jaje zamijenite velikom, jako zrelom bananom i bademovim mlijekom.

Priprema

  • Odvojite žumanjak od bjelanjka i stavite bjelanjak sa strane. Dodajte vanilin šećer u žumanjak i miješajte dok ne bude pjenušavo
  • Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i malo soli. Mješavinu dodajte u žumanjak.
  • Uz stalno miješanje, dodajite malo mlijeka, dok ne nastane kremasto tijesto.
  • Istucite bjelanjak dok ne bude čvrst i pažljivo ga dodajte u tijesto.
  • U tavi zagrijte malo masnoće i dodajte veliku žlicu tijesta. Na srednjoj jačini ispecite palačinke s obje strane i servirajte ih tople.
Pancakes

Prema američkom stilu, palačinke se serviraju s puno javorovog sirupa. Jako fino! Ali i kod palačinki postoji bezbroj varijanti kada se radi o nadjevima i načinima pripreme tijesta. Svježe voće ide savršeno uz ovakve palačinke, pogotovo tijekom ljeta kad je izbor bobičastog voća ogroman. Kreirajte mali voćnjak na tanjuru s malinama, kupinama, borovnicama i jagodama.