Palačinke
Mi ćemo Vam pokazati koliko su jednostavne za napraviti! Vjerujte da se isplati!
Sastojci za 8 komada
- 1 veliko jaje
- 1 vrećica vanilin šećera
- 200 g brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- malo soli
- mlijeko
- masnoću za pečenje
Priprema
- Odvojite žumanjak od bjelanjka i stavite bjelanjak sa strane. Dodajte vanilin šećer u žumanjak i miješajte dok ne bude pjenušavo
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i malo soli. Mješavinu dodajte u žumanjak.
- Uz stalno miješanje, dodajite malo mlijeka, dok ne nastane kremasto tijesto.
- Istucite bjelanjak dok ne bude čvrst i pažljivo ga dodajte u tijesto.
- U tavi zagrijte malo masnoće i dodajte veliku žlicu tijesta. Na srednjoj jačini ispecite palačinke s obje strane i servirajte ih tople.
Prema američkom stilu, palačinke se serviraju s puno javorovog sirupa. Jako fino! Ali i kod palačinki postoji bezbroj varijanti kada se radi o nadjevima i načinima pripreme tijesta. Svježe voće ide savršeno uz ovakve palačinke, pogotovo tijekom ljeta kad je izbor bobičastog voća ogroman. Kreirajte mali voćnjak na tanjuru s malinama, kupinama, borovnicama i jagodama.